Fysioterapeutti

Kohtaan Sinut asiantuntevasti ja aina lempeästi, läsnäolevasti ja kokonaisvaltaisesti omaan vahvaan osaamiseeni ja elämänkokemukseeni pohjaten. Työfysioterapeuttina keskityn työn ja arjen vaikutuksiin kehossasi, hyvinvointia ja työssä jaksamista tukien. Äitiysfysioterapeuttina erityisosaamistani ovat raskauteen ja synnytyksestä palautumiseen liittyvät kysymykset, kuten vatsalihasten erkauma sekä erilaiset lihasepätasapainot. Käytän työssäni paljon Pilates- ja FasciaMethod -tekniikoihin pohjautuvia harjoitteita – ne ovat hyödyllisiä ihan kaikille, jotka toivovat kehoonsa lisää liikkuvuutta ja oikeanlaista tukea. Ohjaan myös Hypopressive -harjoittelua. Kanssani kuntoudut ja harjoittelet aina turvallisessa ja asiantuntevassa ohjauksessa, kohti yhdessä asetettuja tavoitteita, uusinta tutkimusnäyttöä hyödyntäen. Yksin tai pienryhmässä – ajankohtaiset ryhmät löydät fb-sivultani Tila ja olo – Sari Niskanen.

Fysioterapian kotikäynti 120€/ 50min
Fysioterapian etätapaaminen 50€/ 30min

(hinnat pk-seudulla, tarkemmat tiedustelut sähköpostitse tai puhelimitse)

Virtsankarkailu

Virtsankarkailu eli inkontinenssi on yleinen vaiva, joka koskettaa suurinta osaa naisista jossain elämänvaiheessa. 35-55 –vuotiaista naisista n. 20% ja yli 70-vuotiaista naisista n. 60% kärsii tästä kiusallisesta vaivasta. Virtsankarkailu voi olla tyypiltään ns. ponnistusinkontinenssia, jolloin virtsa karkaa esim. aivastaessa, yskiessä, niistäessä, hyppiessä tai raskasta taakkaa nostettaessa. Yliaktiivinen rakko puolestaan juoksuttaa wc:ssä – sille tyypillistä on siis tunne jatkuvasta pissahädästä ja kiireestä wc:hen. Näiden kahden yhdistelmä on sekamuotoinen inkontinenssi. Hieman harvinaisempi vaiva on pakko- tai ylivuotoinkontinenssi, jossa rakko tyhjenee huonosti, virtsaa karkaa tahattomasti rakon täyttyessä.  Olipa virtsankarkailun muoto mikä tahansa yllä kuvatuista, on fysioterapiasta osoitettu olevan apua sen hoidossa.

Lantionpohjan fysioterapeuttina olen keskittynyt mm. virtsankarkailun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, ja oireita saadaan tehokkaasti lievitettyä oikeanlaisella ohjeistuksella, harjoittelulla ja elämäntapamuutoksilla. Yleensä jo 2-3 tapaamiskertaa riittää; haastattelun ja tutkimisen avulla kartoitan oikean inkontinenssin muodon, ja annan ohjeet sen hoitamiseksi.

Seksuaalineuvojana kohtaan Sinut myös kaikessa herkkyydessäsi; virtsankarkailu on arka ja vaiettukin vaiva, jonka hoitamisessa hienotunteisuus ja ihmisläheisyys ovat paikallaan. Asiantuntijan johdolla harjoittelu on aina tehokasta ja asianmukaista.

Vatsalihasten erkauma

Suorien vatsalihasten erkauma, erkaantuma, diastasis recti abdominis. Raskausaikana suorat vatsalihakset siirtyvät vatsan kasvaessa kehon keskilinjasta sivuille, ja antavat sikiölle tilaa kasvaa. Synnytyksen tai sektion jälkeen vatsalihakset palautuvat vähitellen, yksilöllisesti noin 2-6 kuukauden aikana. Toisinaan käy niin, ettei vatsa vielä kuukausien tai jopa vuosienkaan kuluttua vielä tunnu omalle, vaan tuntuu upottavan pehmeältä, kohoaa harjanteeksi istumaan noustaessa ja pullistuu ja turpoaa iltaa kohti entisestään. Suorat vatsalihakset ovat jääneet kauas toisistaan, selkää särkee, ryhti on huono, lantionpohja kadoksissa ja onnittelut uudesta raskaudesta tuntuvat kiusallisilta.

Altistavia tekijöitä suorien vatsalihasten erkaumalle ovat mm. ylipaino, isokokoinen lapsi, monikkoraskaus, useampi raskaus ja sektio. Myös synnyttäjän korkea ikä, kudostyyppi ja raskausaikana tehdyt, keskivartaloa väärin kuormittaneet harjoitteet voivat kasvattaa riskiä erkaumalle. Suorien vatsalihasten välinen lihaskalvo, linea alba, venyy ja riittävästi rasitettuna voi jopa rikkoutua.

Erkaumaa kuntouttava fysioterapeutti tekee aina perusteellisen tutkimuksen, jossa kartoitetaan erkauman mittaamisen lisäksi mm. elämäntapoja, ryhtiä, hengitystä ja lantionpohjan toimintaa. Erkauma on aivan mahdollista saada pienenemään ja lihasten välinen kalvo vahvistumaan. Avaintekijöinä ovat ammattitaitoinen tutkiminen ja ohjaus, oikeanlaiset harjoitteet sekä asiakkaan ja fysioterapeutin sitoutuminen ja aktiivisuus kuntoutusprosessissa. Olen koko sydämestäni tukenasi ja apunasi matkallasi kohti litteämpää vatsaa ja hyvää ryhtiä!

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on siihen erikoistuneen fysioterapeutin antamaa kokonaisvaltaista, ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa ohjausta, neuvontaa ja kohdennettuja harjoitteita raskaana olevalle tai synnyttäneelle naiselle. Tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten hyvinvointia ja terveyttä.

Äitiysfysioterapeuttina, lantionpohjan fysioterapeuttina ja seksuaalineuvojana osaan kuunnella ja opastaa Sinua laaja-alaisesti ja tarpeisiisi sopivasti. Kartoitan sopivimmat tavat liikkumiseen ja lantionpohjan ja keskivartalon harjoittamiseen jo raskausaikana, ja autan Sinua palautumaan synnytyksestä joko pian sen jälkeen tai jopa vasta vuosienkin kuluttua. Päivitän asiantuntemustani säännöllisesti, joten käytössäsi on ajantasaista tietoa raskauteen ja sen jälkeiseen liikunnalliseen elämään liittyen. Yksilöohjauksessa ja pienryhmissäni harjoittelet aina turvallisesti ja innostavassa ilmapiirissä.

Yhteystiedot

Puhelin

+358 45 6527 115

Sähköposti

sari@tilajaolo.fi

Espoo

Hyvinvointistudio Hetkiä
Menninkäisentie 5C
02110 Espoo

Helsinki

Onni ja Hoiva
Mäkelänkatu 37
00550 Helsinki

Hanko

Lääkäriasema Mediriina
Ratakatu 8
10900 Hanko

Ota yhteyttä

4 + 15 =